Optima Farma

Kwaliteit
Pharmalead en Optima Farma slaan de handen ineen om de deskundigheid en kwaliteit van de apotheekmedewerkers, in dienst bij Pharmalead, verder te ontwikkelen en te borgen. Alle apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, farmaceutisch managers en farmakundigen, die werkzaam zijn bij Pharmalead, worden lid van de beroepsvereniging Optima Farma en daarnaast ingeschreven in een van de kwaliteitsregisters. Dit betekent o.a. dat er voldoende bij-en nascholing en andere deskundigheidsbevorderende activiteiten gevolgd dienen te worden om aan de kwaliteitsregistratie te kunnen blijven voldoen. Voor werkgevers betekent dit o.a. dat er voldoende transparantie is over de deskundigheid van de medewerkers. En kan hiervoor eventueel het kwaliteitsregister geraadpleegd worden.

Pharmalead is een apotheek expertisebureau gespecialiseerd in het detacheren van professionals in de apotheekbranche. Met 300 apotheekprofessionals heeft Pharmalead landelijke dekking en een sterke basis als marktleider. Het team bestaat uit apothekers, apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, teamleiders, farmaceutisch managers en farmakundigen.

Optima Farma is de beroepsvereniging van apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, farmaceutisch managers en farmakundigen (met AA-diploma). Naast belangenbehartiging van de zelfstandige zorgprofessional staat Optima Farma voor deskundigheidsbevordering en kwaliteit. Optima Farma stimuleert en motiveert hierbij de farmaceutisch beroepsbeoefenaren en zorgt ervoor dat ook zij vertegenwoordigd worden in gesprekken met politiek en andere partijen in de farmacie en gezondheidszorg. Ook voor de toekomst is het volgen van de ontwikkelingen in het vak en het continue volgen van bij-en nascholing van groot belang.

Naast de apotheker is een apotheekteam met hoogwaardige farmaceutische kennis en uitstekende communicatieve vaardigheden noodzakelijk.  Want zo houden we de kwaliteit van de farmaceutische zorg in de apotheek hoog.

Komende periode vinden er verdere gesprekken plaats tussen Pharmalead en Optima Farma om gezamenlijk meer activiteiten te ontwikkelen. Denk hierbij aan deskundigheidsbevorderingen trainingen, de dag van de apothekersassistent en een traineeship voor de apothekersassistent.

  • contact ons

   Pharmalead
   Luitenant Generaal van Heutszlaan 8
   3743 JN Baarn

   telefoon: 035-5430234
   e-mail: info@pharmalead.nl

   Volg ons

  • Nieuwsbrief

   Email:
   Naam: