• Home
 • Interview Rose-Anne Eerland

Interview Rose-Anne Eerland

“Uitdaging en afwisseling geven mij energie”

"Uitdaging en afwisseling geven mij energie"

Rose-Anne Eerland (26) werkt bij een detacheringsbureau, Pharmalead. Dat bevalt haar uitstekend, vertelt ze. Het geeft haar meer uitdaging en afwisseling in haar werk als apothekersassistent.

Hoe ben je ertoe gekomen om bij een detacheringsbureau te gaan werken?

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik had al gewerkt bij een bereidingsapotheek en bij een openbare apotheek, maar ik houd erg van afwisseling. Uitdaging en afwisseling geven me veel energie, daar gedij ik goed bij. Dus voor mij is werken via een detacheringsbureau dé oplossing. Steeds een andere apotheek, steeds nieuwe collega’s, andere patiënten (ja, je merkt echt dat elke apotheek weer andere patiënten heeft), en toch de zekerheid van een vaste baan. Trouwens, ‘steeds een nieuwe apotheek’ mag je wel met een korreltje zout nemen. De meeste opdrachten zijn voor langere tijd. Alleen soms sta je als ‘stand-by’ voor als een apotheek snel iemand nodig heeft.”

Waarom ben je bij Pharmalead gaan werken?

“Om verschillende redenen. Je merkt al meteen bij het solliciteren dat ze een erg persoonlijke benadering hebben en ze zijn erg goed voor hun personeel. Ik heb me bij verschillende bureaus georiënteerd, maar Pharmalead is echt een stabiel bedrijf dat al tien jaar bestaat, en een goede werkgever. Bovendien vindt Pharmalead persoonlijke ontwikkeling van haar collega’s erg belangrijk en maakt dat op allerlei manieren duidelijk. Zo ga ik bijvoorbeeld, vanaf september beginnen met de HBO opleiding tot farmaceutisch consulent, volledig gefaciliteerd door Pharmalead.”

Hoe ben je met Pharmalead in aanraking gekomen?

“Via de site apotheekwerk.nl; dat is een vacaturesite. Toen ben ik op hun eigen site gaan kijken en ook op facebook kwam ik met ze in contact.” 

Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden bij Pharmalead? 

“Heel goed: ik heb een vast contract, en ze hebben een bonusregeling voor als je je onderscheidt. Ze hebben ook leuke acties, bijvoorbeeld dat je een waardebon krijgt als je extra wilt werken op een vrij geplande dag . Daarnaast neem ik deel aan de pensioenregeling bij PMA, net als andere apotheekmedewerkers, en ik heb een leaseauto met een tankpas. Want ik moet natuurlijk wel voor mijn werk kunnen reizen. Bij Pharmalead ben ik ook meer gaan verdienen, een soort flexibiliteitstoeslag.”

Afwisseling

“Wat ik zo leuk vind aan het werken via een detacheringsbureau, is de afwisseling. Je staat op veel verschillende plekken en overal is het anders. Je krijgt geen sleur. Je krijgt steeds een nieuwe uitdaging. En daarbij komt ook dat ze in de apotheek altijd blij zijn als je komt, want je komt om te helpen, omdat ze je nodig hebben. Ik breid zo ook mijn netwerk uit en leer veel mensen kennen.” “Ik vind het erg leerzaam om op meerdere plekken te werken. Je ziet veel en leert verschillende apotheken met hun verschillende werkwijzen kennen.” 
“Het meest kom ik bij openbare apotheken, maar ik krijg ook opdrachten bij ziekenhuisapotheken, in poliklinische apotheken, bij dienstapotheken, bij apotheekhoudend huisartsen… Heel afwisselend dus. Je kunt in je voortgangsgesprek je voorkeur aangeven voor een type apotheek of voor bepaalde taken, bijvoorbeeld baxteren, het bijhouden van kwaliteitssystemen, medicatieverificatie….” Welke opdrachten of apotheken ze het leukst vindt, kan Rose-Anne niet zeggen. “Ik vind ze allemaal leuk. Elke apotheek heeft zijn eigen charme. Van de ziekenhuisapotheek tot de dienstapotheek. Bij de apotheekhoudend huisarts is het wat knusser, bij de dienstapotheek zijn mensen coulanter.”

Moet je ver reizen voor je werk?

“Dat valt wel mee. Een opdracht is maximaal honderd kilometer van je woonplaats of één uur reistijd. Ik woon bij Bergen op Zoom, dus ik heb opdrachten van Breskens tot Den Bosch en van Roosendaal tot Rotterdam.”

“Ze zijn altijd blij als ik er ben”

“Ze zijn altijd zo blij dat je komt. Je helpt je nieuwe collega’s uit de brand, want zonder jou hebben ze een personeelstekort. Ik word dan ook altijd hartelijk ontvangen. Collega’s zijn altijd erg behulpzaam om je wegwijs te maken als dat nodig is. Soms krijg je een vast aanspreekpunt, soms zeggen ze: trek maar iemand aan haar jasje. Wat ook leuk is, is dat je de apotheek soms kunt helpen met je ervaring uit een andere apotheek. Bijvoorbeeld bij het baxteren of bij veranderd daggebruik. Dan zijn ze blij met je kennis. Zo krijg je soms ook vanzelf meer of andere taken als ze merken dat je ergens goed in thuis bent.”

Welke werkzaamheden doe je in een apotheek?

“We doen alle taken die gebruikelijk zijn in een apotheek en waar behoefte aan is. In de openbare apotheken natuurlijk meestal baliewerk. Dat is doorgaans het eerste waar je voor wordt ingezet. We kennen ook vrijwel alle apotheekinformatiesystemen. Mocht je ergens komen te werken waar je het systeem niet kent, dan krijg je eerst instructie. Dan komt er een collega vanuit Pharmalead om je het systeem te leren. Afhankelijk van je eigen kennis en ervaring kan je ingezet worden op specialistische taken. Zo heb ik veel ervaring met baxteren, dus daar word ik ook ingezet. Ik hoop binnenkort ook te werken aan kwaliteitssystemen en medicatieverificatie in het ziekenhuis. Eigenlijk alles dus, al kun je wel aangeven waar je voorkeur ligt.” 

Ken je je collega’s wel als je bij een detacheringsbureau werkt?

“Jazeker”, vertelt Rose-Anne Eerland (26), die bij Pharmalead werkt. “Je krijgt juist een heel goede band. Bij Pharmalead hebben we regelmatig terugkomdagen, werkoverleg, scholing, kerstborrels, allemaal momenten waarop je je collega’s ontmoet. En dan is er altijd meteen een gezellige sfeer. Je hebt een band doordat je allemaal je ervaringen hebt en met elkaar uitwisselt. Tussentijds hebben we contact met elkaar via onze Google-Plus-community. Zo leer je je collega’s goed kennen. Dat maakt het ook makkelijk om iets ‘in de groep te gooien’ als je daar behoefte aan hebt. Ook met de mensen van kantoor hebben we een goede band. Ze zijn altijd superaardig aan de telefoon, weten meteen wie je bent en waar je een opdracht hebt.”

Is er mogelijkheid tot scholing bij Pharmalead?

“Jazeker, we krijgen mogelijkheden voor online scholing, voor klassikale scholing en als je wilt kun je ook in deeltijd een HBO-opleiding volgen.”

“Ik vind dat Pharmalead een goede werkgever is. Die scholing, de betrokkenheid… Dat merk je al meteen: het begint al met een bloemetje bij het tekenen van je contract. Ze sturen je ook een presentje voor je verjaardag met een persoonlijke kaart. Na de kerstborrel zorgen ze voor een overnachting, want we komen natuurlijk uit het hele land. Je raakt echt betrokken bij de organisatie.”

  • contact ons

   Pharmalead
   Luitenant Generaal van Heutszlaan 8
   3743 JN Baarn

   telefoon: 035-5430234
   e-mail: info@pharmalead.nl

   Volg ons

  • Nieuwsbrief

   Email:
   Naam: