• Home
 • Interview Francien Paalhaar

Interview Francien Paalhaar

PHA002_PharmaleadAdvertorials150911LR

 

Van vaste medewerker bij een apotheek in februari naar je al helemaal thuis voelen bij Pharmalead in september. Apotheker Francien Paalhaar (30) twijfelde over de richting van haar carrière, maar de laatste maanden is ze snel volwassen geworden in de farmaceutische wereld. Via detacheringsbureau Pharmalead leerde ze in korte tijd het vak echt kennen.

In een functie als tweede apotheker vond Francien weinig uitdaging in haar werk. “Als tweede apotheker ben je veel met patiënten in contact maar niet op de manier zoals ik dat wilde. Je hebt het vooral over declaratiemogelijkheden van producten.” Haar werk in een instellingsapotheek was heel anders. “Je bent veel minder met patiënten in contact maar des te meer met zorgverleners, logistiek en geneesmiddeldistributiesystemen.” Maar ok dit bleek het nog niet helemaal te zijn. “Uiteindelijk had ik één vraag: meer of minder patiëntcontact?”

Toen werd ze getipt over Pharmalead. “Dit blijkt voor mij een mooie tussenstap om te kijken wat er nog meer mogelijk is in de apothekersbranche. Voor mijn gevoel was ik namelijk nog niet uitgeleerd,” vertelt Francien over haar nieuwe job. “Bij Pharmalead ontdekte ik bijvoorbeeld al snel dat mijn ondernemerschap beter moest. Dit had ik nooit zo goed kunnen ontwikkelen in mijn vorige functies als dat ik nu gedaan heb. Via Pharmalead ontwikkel je jezelf sneller dan in een vaste apotheek. Je doet heel snel veel ervaring op. Zo werkte ik afgelopen maanden bij ketenapotheken, zelfstandige apotheken en poliklinische apotheken.”

Springplank voor carrière

Over de groei die ze nu al heeft doorgemaakt is Francien duidelijk: “Nu werk ik als echte apotheker en niet als tweede apotheker. Ik ben nu degene die eindverantwoordelijk is voor de gang van zaken, degene die het bedrijf runt.”

“Een goed beeld krijgen van hoe een team in elkaar zit, dat heb ik nu wel door. Als ik nu ergens binnenkom zie ik gelijk of een team goed loopt of niet. En als je als outsider ergens binnenkomt krijg je vaak net even wat meer te horen dan iemand die er al jaren werkt. Ik heb daardoor vaak al snel door wat er mis gaat binnen een team en met mijn huidige ervaring weet ik het dan vaak ook weer snel op de rit te krijgen.”

Ook het communiceren met andere apothekers gaat Francien door de verschillende werkplekken gemakkelijker af dan de gemiddelde apotheker. “De meeste apothekers werken met één van de drie grote apotheekinformatiesystemen. Ik snap nu al deze systemen door het gedetacheerd worden via Pharmalead. Handig voor communicatie met andere apothekers.”

Collega’s

“Ik voelde me meteen welkom bij Pharmalead. Ze werken op kantoor met een kleine organisatie van 12 man. Ze zijn altijd goed te bereiken en dat maakt het heel laagdrempelig, dat is belangrijk.”

Francien heeft pas geleden voor het eerst ook een oud-collega van haar aangeraden om bij Pharmalead te gaan werken. “Zij moet nog wel haar registratiefase afronden, maar dat kan ze nu ook bij Pharmalead doen. We gaan kijken hoe dat gaat: drie dagen werken in een vaste apotheek en twee dagen ergens anders gedetacheerd worden.”

De laatste maanden heeft Francien al een gigantisch netwerk opgebouwd. “Ook in dat opzicht is Pharmalead echt een springplank voor mijn carrière.” Francien ziet dan ook geen problemen voor de toekomst als ze als beherend apotheker aan de slag wil. “Als ik over een tijd besluit om bijvoorbeeld vast in Noord-Brabant te willen gaan werken, dan heb ik daar nu al genoeg ingangen. In de eerste maanden heb ik al door het hele land bij apotheken gewerkt.”

Uitdaging
Soms waarnemen voor een apotheker op vakantie en een week later ergens anders een heel kwaliteitssysteem opzetten. “Het uitdagende aan het werken bij Pharmalead is dat je op veel verschillende plekken wordt ingezet met veel verschillende opdrachten. Iedereen heeft weer andere verwachtingen van je. Je wordt soms in het diepe gegooid en dát is de uitdaging, het is nooit hetzelfde.”

Vrij

Francien wil zich nog niet binden aan een vaste werkplek. “Ik wil nog even geen vastigheid. Iedereen wil toch op deze leeftijd nog een beetje vrij blijven en verschillende apotheken zien. Uiteindelijk zou ik als beherend apotheker willen eindigen, samenwerken met veel verschillende zorgverleners of als klinisch apotheker. Dan heb je geen vaste patiënten maar wel veel nieuwe en specialistische medicatie, een heel andere tak van sport.” besluit Francien.

  • contact ons

   Pharmalead
   Luitenant Generaal van Heutszlaan 8
   3743 JN Baarn

   telefoon: 035-5430234
   e-mail: info@pharmalead.nl

   Volg ons

  • Nieuwsbrief

   Email:
   Naam: